Udstyret skal SDF bruge til at forebygge corona-virus i det nordøstlige Syrien med.

Den amerikansk-ledede anti-IS koalition har forsynet de kurdisk-anførte Syriske Demokratiske Styrker (SDF) i det nordøstlige Syrien med udstyr til en værdi af ca. 1,2 millioner dollars. Udstyret skal SDF bruge til at forebygge corona-virus i det nordøstlige Syrien med.

Anti-IS koalitionen sagde i en erklæring i dag, at det medicinske udstyr, som det leverede den 27. marts, vil hjælpe med at beskytte personale på hospitaler i Hasakah og Shaddadi samt SDF-styrkerne selv. Udstyret skal også gå til de kurdiske vagter, der bevogter de fængsler, hvor over 10.000 tilfangetagne påståede IS-krigere bor.

Det kurdiskdominerede selvstyre i det nordøstlige Syrien er meget presset på grund af corona-pandemien. I sidste måned lukkede selvstyret offentlige kontorer. Derudover blev fredagsbønnerne i moskeerne aflyst. Endvidere begrænsede kurderne udlændinge i at komme ind i området via Sêmalka-grænseovergangen. Til sidst indførte administrationen udgangsforbud for at inddæmme coronavirussen.

På grund af den tyrkiske invasion, den syriske borgerkrigs kaos og et overbelastet sundhedssystem er der få eller ingen faciliteter til at teste folk, der menes at have fået coronavirus. Det eneste sted, hvor man kan testes, er i Serê Kaniyê, men den by er nu kontrolleret af Tyrkiet og tyrkiskstøttede syriske rebelgrupper.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer