En gruppe unge nydanskere har mødt forsvaret under et ugelangt program. Arrangementet var led i projektet ”Taking the Lead”, der skal udvikle unge nydanskere med lederpotentiale til rollemodeller for andre unge nydanskere.

Af Alan Hasso

23 unge med anden etnisk baggrund fik torsdag aften og nat, mulighed for at lære lidt om at leve i det fri på Høvelte Kaserne.
I løbet af det ét-årige projekt Taking the Lead introduceres de  unge blandt andet til uddannelses- og jobmuligheder, og det var i den forbindelse, at 23 af de omkring 60 deltagere i projektet havde valgt at få et indblik i forsvarets opgaver.

Programmet omfattede et besøg på Søværnets Sergent- og Grundskole, et møde med Jægerkorpset, et besøg hos Flyvevåbnet, og et besøg på Søværnets Officersskole og på Livgardens kaserne i Høvelte.

Projektet Taking the Lead er et samarbejdsprogram mellem foreninger, myndigheder, fonde og virksomheder om at skabe aktive medborgere og rollemodeller i Danmark blandt nydanske unge i alderen 15 til 18 år.

I år har 13 piger og 10 drenge deltaget i forsvarets praktikforløb. Det er tredje år, at Forsvaret har arrangeret praktikken, og tilmeldingerne fra forrige års deltagere har ifølge Forsvaret været positive.

Se TV-klip fra de unges besøg på Søværnets Sergent- og Grundskole.

Læs mere om projektet  Taking the lead


Kilde: www.forsvaret.dk

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer