Ciwanên Kurda (Den Kurdisk Ungdomsforening) har i dag sendt et brev til Socialdemokraterne på Christiansborg.

Foto: Songul Polat

Ciwanên Kurda (Den Kurdisk Ungdomsforening) har skrevet et brev til Socialdemokraterne som reaktion på, at flere politikere fra dette parti, heriblandt justitsminister Morten Bødskov (S), har ønsket at lukke Roj-TV, hvis senderet ikke blev frataget ved Københavns Byret i tirsdags.

”Vores spørgsmål til Danmark og verdensopinionen på vegne af det kurdiske folk er så:

Hvad med de 100 journalister der i øjeblikket er i de tyrkiske fængsler for at udtrykke deres holdning om den kurdiske konflikt, samt deres kritik af regeringen? Hvor er pressefriheden og ytringsfriheden i Tyrkiet? Hvad med massakren i Uludere/Sirnak, hvor 35 uskyldige mennesker blev dræbt og hvoraf 19 af dem var børn mellem 12-15 år?” lyder det i brevet, hvor danske politikere kritiseres for at være ”meget stilletiende”.

Ifølge brevet er det under den nuværende AKP-regering kun gået i den forkerte retning, hvad angår menneskerettighederne.

”Få nu øjnene op og se den uretfærdighed, der sker i Tyrkiet og husk at stå inde for de idealer og principper, som kendetegner et demokrati som det danske. Presse- og ytringsfriheden kan og bør ikke gradbøjes. Lad os stå sammen om de undertrykte folk og støtte dem i deres kamp for fred og frihed.”

Kilde: http://www.facebook.com/profile.php?id=100003069042737

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer