Hvad synes de unge om at være med i Koma Zagros?

af Deniz Berxwedan Serinci

– Man får en oplevelse, hver gang man er ude og optræde til bryllupper og fester. Kek Şoreş har oprettet Koma Zagros for at unge kurdere skal holde sammen og ikke ende ude på gaden. Det er et rart sted at være, fordi man er sammen med sine “ligemænd”. Vi har et godt fællesskab i Koma Zagros.
YOUSSEF HASSAN

 

– I Koma Zagros lærer jeg om min kurdiske baggrund, min kultur, mit sprog og møder en masse, nye og dejlige mennesker. Vi er alle unge, derfor er det nemmere. Fælleskabet er dejligt og man føler sig trygt.
MIZGÎN ÇALIŞ

_

– Koma Zagros giver mig en større kurdisk omgangskreds, udover govend går jeg også til fodbold og guitar undervisning. Kulturelt set har jeg lært mere kurdisk og fået en masse fede oplevelser.
SERHAT TAŞ

– Jeg har noget at se frem til hver søndag. Det er fedt, at man kan få dette søskendeforhold til hinanden, at kunne ringe eller mødes med hinanden ud over træningen. Vi bakker hinanden op, vi er alle ”ens” i Koma Zagros. Det var først, da jeg startede i Koma Zagros, at jeg begyndte at gå op i min kurdiske baggrund.
SERAP YAŞAR

 

– Jeg har fået mange venner i Koma Zagros og vi er nærmest blevet til en familie. Der er respekt og diciplin. Jeg har lært meget kurdisk kultur; dans, at synge på kurdisk samt historie. At være med i Koma Zagros er meget andet end bare at danse.
TOPRAK ÖZDEMIR

 
 

 – Jeg synes det at være med i Koma Zagros er meget godt, fordi jeg har lært mange ting der, indenfor kultur og dans.
MIZGÎN GEZEN
 

– Jeg bliver vildt stolt over at stå foran alle de mennesker og optræde. De roser os og man får en del selvtillid. Jeg elsker at danse og jeg elsker det fællesskab, som vi har derovre.
TAJDIN ÖZKUL

 

 – Jeg bor i i Malmø/Sverige, men tager til København for at gå til Govend, fordi jeg virkelig brænder for det. Jeg kommer ikke kun for at danse, men også fordi man bliver godt accepteret og respekteret. Jeg har lært meget af mine brødre Şoreş & Şahin og af vennerne fra Koma Zagros. HÊLÎN ÇOSKUN

 

– Man møder nogle fantastiske mennesker i Koma Zagros, og så har vi de to bedste trænere. Fællesskabet giver mig også lysten til at være med og vi passer godt på hinanden, som brødre og søstre.
KADIR MUSTAFA YILMAZ

 

Læs også interview med læreren Şoreş Kiliçarslan: VI LÆRER DE UNGE KULTUR

Næste uge: Læs om Koma Gulîstan og interview med Fedakar Adar
Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer