En 26 årig, afvist kurdisk asylansøger begik i dag selvmord ved at hænge sig selv.

Af Alan Hasso

En syrisk kurder ved navn Ramadan Hajji har netop i dag begået selvmord ved at hænge sig selv på sit værelse på Auderød Asylcenter. Årsagen er endnu ukendt, men frygt for udvisning nævnes af nogle som en årsag.

Ramadan Hajji menes at være 26 år, og var tilsyneladende psykisk syg. Politiet var på stedet med det samme, men har endnu ikke udtalt sig til offentligheden.

Den unge kurder er oprindeligt fra Dêrîk som er en by i det nordøstlige Syrien, ca. 100 km. øst for byen Qamishlo. Han kom til Danmark for at søge om asyl for blot 2 uger siden.

Den nu afdøde Ramadan Hajji havde fået afslag på sin opholdstilladelse. Beboerne i Auderød Asylcenter fandt den unge kurder livløs med en ophængt løkke rundt om halsen. Han var formentlig kravlet op på en kommode, og havde bundet et reb rundt om en tung genstand som sad fast i loftet, hvorefter han sprang ned fra kommoden med løkken bundet fast om halsen. Han efterlader formodentlig ingen pårørende.

Forening ønsker at begrave ham i Syrien
En kurdisk forening i Danmark arbejder nu for at få Ramadan Hajji begravet i syrisk Kurdistan.

– Ramadans forældre vil meget gerne kunne begrave deres søn i syrisk Kurdistan, så vi vil nu gå i gang med at samle penge ind, så vi kan sende ham hjem, fortæller Hassan Abbas, lederen af den kurdiske forening til internetportalen Modkraft.dk

Men det er ikke sikkert, at de syriske myndigheder vil acceptere, at han bliver begravet i hjemlandet.

Jiyan.dk følger sagen tæt.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer