Peter Skaarup kritiserer Radio- og TV-nævnets afgørelse om Roj-TV. 

Radio- og TV-nævnet besluttede igår at pålægge selskabet bag ROJ TV, Mesopotamia Broadcast A/S METV, sendestop i 2 måneder, fordi stationen ikke har optaget og opbevaret alle programmer, som det skulle, så Radio- og TV-nævnet kunne vurdere indholdet af udsendelserne. Derudover blev tv-stationen frikendt for de tyrkiske anklager om at “tilskynde til had”, udfra de udsendelser, nævnet har haft mulighed for at vurdere.

Og netop det skiller vandene, for modsat Radio- og TV-nævnet mente Københavns Byret i januar, at Roj-TV via dets udsendelser “fremmer terror”.

“Byretten siger, at stationen opildner til terror og forbryder sig mod terrorloven – og dermed burde den ikke have lov til at sende. Radio- og tv-nævnet siger noget andet. Jeg mener, at det burde være domstolens afgørelse, som skulle være gældende,” siger retsordfører Peter Skaarup, Dansk Folkeparti, til Jyllands-Posten.

Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper er dybt uenig.

Pernille Skipper, ikke – men hun ser også kritisk på det splittede syn på ROJ.

“Det er fjerde gang, at Radio- og tv-nævnet kommer til den samme konklusion. Samtidig siger domstolene, at udsendelserne er så ensidige, at selskaberne bag blev dømt for at opildne til terrorisme. Det understreger, at vi har et kæmpe problem med terrorlovgivningen.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer