Kampene mellem PKK og tyrkisk militær fortsætter i Farqîn/Silvan.

En taxachauffør og en ung mand blev igår dræbt og fem andre såret under sammenstød mellem det kurdiske arbejderparti, PKK og tyrkiske sikkerhedsstyrker i Farqîn/Silvan-distriktet i Diyarbakır-provinsen i Østtyrkiet/Nordkurdistan, hvor et udgangsforbud har været i kraft siden 2. november.

Udgangsforbuddet gælder for tre kvarterer i bydelen: Mescit, Tekel og Konak.

Politikere fra det pro-kurdiske Folkenes Demokratiske Parti (HDP), Feleknas Uca og Caglar Demirer tog til Silvan for at danne sig et førstehåndsindtryk af situationen.

Sammenstødene i Farqîn/Silvan finder sted mellem sikkerhedsstyrker og medlemmer af Den Patriotiske Revolutionære Ungdomsbevægelse (YDG-H), som er en del af PKK. Beboere i distriktet lider af en mangel på mad og vand på grund af det dage lange udgangsforbud og vedvarende vold.

HDP-politikeren fra Batman, Ayşe Acar Basaran opfordrer det internationale samfund til at gribe ind.

“Kurderne lider fortsat under belejring og mord i Silvan. Folk venter på deres døde under intense bombardementer og artilleribeskydning. Internationale organisationer bør se udviklingen og komme til Silvan.”

Tyrkiske myndigheder forsvarer udgangsforbuddet i Farqîn/Silvan med, at det er en antiterror-operation, der skal forhindre civile i at komme i krydsild.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer