En tysk domstol har idømt Abdullah S, som også dansk politi har efterspurgt, en fængselsdom på 6 år for at være økonomichef for PKK.

Ifølge statsdomstolen i Düsseldorf er den 49-årige tyrkiske statsborger, kendt som Abdullah S. i går blevet dømt for medlemskab af Kurdistans Arbejderparti, PKK, der siden 1993 har været forbudt i Tyskland.

Foreningen “Solidaritet med kurdiske politiske fanger i Tyskland” (Azadi) kritiserer straffen og kalder sagen for “politisk” snarere end juridisk.

”Abdullah S har på ingen måde skadet, angrebet eller truet Tyskland,” lyder det i erklæringen fra Azadi. ”Det er uacceptabelt, at retten bruger medlemskab af en udenlandsk organisation som begrundelse til at give en person en sådan straf.”

I februar 2010 blev Abdullah S tiltalt i Tyskland for at medvirke i flere forbudte forhold som leder af PKK Sektor Mitte, der er en af tre regionale afdelinger af den kurdiske organisation i Tyskland.

Ifølge den tyske domstol var han 2007 til sin anholdelse i Belgien i 2010 den, der ledede den økonomiske del af PKK i Europa fra den belgiske by Antwerpen.

Også dansk politi har været interesseret i Abdullah S, fordi hans navn blev nævnt i sagen mod den kurdiske tv-kanal Roj-TV, før den af Københavns byret blev fundet skyldig i at støtte PKK i januar 2012.

I tyske, tyrkiske og pro-PKK medier har den tyske sag mod Abdullah S vakt opsigt fordi det er første gang, nogen bliver straffet for at støtte PKK, efter at de seneste begivenheder har sat fokus på den kurdiske organisation: I den syrisk-kurdiske by Kobane har de PKK-tilknyttede Folkets Forsvarsbrigader (YPG) med vestlig støtte kæmpet mod Islamisk Stat (IS).

Det anslås, at der bor cirka. 800.000 kurdere i Tyskland. Ifølge en undersøgelse i 2012 fra de tyske myndigheder, har PKK næsten 13.000 tilhængere i landet, hvilket gør det til den “største udenlandske og radikal styrke” i Tyskland.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer