Den tyske politiker Tobias Huch har sendt 1 mio. flaskevand til kurderne i nød og fortsætter nu med at købe tæpper og varmeapparater til flygtningene.

Foto: Tobias Huch

33-årige Tobias Huch fra det tyske parti FDP havde taget initiativ til at starte vand-kampagne for flygtninge i Kurdistan/Irak. Nu har han nået sit mål og sendt 1 mio. flasker til flygtninge.

Den aktuelle interesse for kurderne startede i august, hvor Islamisk Stat (IS) indtog området Shingal i Nordirak/Kurdistan. IS og truede tilhængere af ezidi-religionen – en af Iraks ældste minoriteter – med udryddelse. I en uge måtte titusinder ezidier tilbringe tiden på toppen af Shingal bjerget uden vand og mad. Omkring 100 bukkede under og døde, samtidig med at tusinder af ezidi-piger blev kidnappet af IS. Rashida Manjoo, FN’s menneskeretskommissærs særlige udsending for vold mod kvinder, bekræfter overfor Politiken, at mange af pigerne er ”blevet seksuelt misbrugt og kvinder er blevet overdraget eller solgt til IS-krigere som slaver.”

Efter USA’s bombardementer, åbnede Folkets Forsvarsbrigader (YPG) en korridor, så omkring 20.000 ezidier kunne flygte væk og på den måde overlevede. Men nogen er stadig på bjerget.

Huch’s indsamling foregår via SMS. Man sms’er KURDISTAN til 81190. Målet er nået, men det betyder ikke, at den tyske politiker stopper. Tværtimod.

“Vi vil fortsætte. Nu skal vi samle tæpper, varmeapparater osv. ind,” siger han.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer