En 44-årig kurdisk mand fra Tyrkiet, der siges at være den regionale leder af PKK, er anholdt.

Arkivfoto fra Danmark

Politiet i den tyske delstat Sachsen anholdte onsdag en 44-årig kurdisk mand fra Tyrkiet, der siges at være den regionale leder af Kurdistans Arbejderparti (PKK) siden juli 2015. I forbindelse med anholdelsen stormede politi flere lejligheder og en tysk-kurdisk venskabsforening i Dresden.

Rigsadvokaten i Celle i Niedersachsen, sagde at den mistænkte blev anholdt for “medlemskab i en udenlandsk terrororganisation, i henhold til § 129b,” (formodet medlemskab af en terrororganisation i udlandet).

Ifølge undersøgelsen var den mistænkte, der har tyrkisk statsborgerskab, regional leder af PKK og dens europæiske organisation “Kurdisk Demokratisk Samfund i Europa” (Civaka Demokratik a Kurdistan, CDK).

Han menes at have indsamlet penge, rekrutteret krigere til PKK og tog sig af propaganda. Før sin indsættelse i Sachsen, skulle han have været PKKs leder i Hannover.

Politiet gennemsøgte seks boliger, kontorer og en bil. Seks af dem var i Dresden, en i Hannover.

Lignende sager er set før i Tyskland, hvor der bor cirka 800.000 kurdere. Deraf er cirka 13.000 tilhængere af PKK, ifølge en officiel, tysk rapport fra 2012, hvilket gør det til det “største udenlandske og radikale gruppe” i landet.

PKK har været forbudt i Tyskland siden 1993. Organisationen betragtes som en terrororganisation af EU, USA og resten af ​​NATO.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer