“Våbenhvile er blevet meningsløs. Vi vil informere vores folk om konsekvenserne af bombardementet snarest muligt,” hedder det i erklæringen fra HPG.

Tyrkiske krigsfly bomber militære positioner, tilhørende Kurdistans Arbejderparti (PKK) i nabolandet Iraks Kurdistan-region. Det siger tyrkiske og kurdiske kilder.

“Tyrkiske krigsfly er begyndt at bombe vores steder nær grænsen med tungt artilleri,” siger PKKs talsmand, Bakhtiar Dogan til AFP.

Dogan oplyser, at angrebene er målrettet PKKs positioner i den nordlige del af Dohuk-provinsen, som er en del af Irakisk Kurdistans autonome region.

Dogan siger også, at tyrkiske krigsfly er fløjet over Qandil-bjergene, et område nord for den irakisk-kurdiske hovedstad Hewlêr, hvor PKKs politiske ledelse holder til.

Ifølge en erklæring, udsendt fra den tyrkiske premierministers kontor, er krigsflyenes mål bunkers, skyttegrave og lagerfaciliteter og andre logistiske punkter, som bruges af PKK i Qandil.

Dermed kommer de tyrkiske angreb mod PKK i irakisk Kurdistan nogenlunde samtidig med Tyrkiets første luftangreb mod Islamisk Stat i Syrien.

Spændingerne er blusset op i regionen efter terrorangrebet i mandags i den etnisk kurdiske by Suruc i tyrkisk Kurdistan, der dræbte 32 mennesker og sårede mere end 100.

I 2013 startede PKK og den tyrkiske regering en fredsproces efter tre årtiers blodig krig. Til gengæld for, at PKK-guerillaer træk sig tilbage, havde den kurdiske organisation efter sigende fået et ikke nærmere specificeret tilsagn om mere kulturel og sproglig frihed for kurdere i Tyrkiet. Som noget historisk, blev ingen PKK-guerilla eller tyrkisk soldat dræbt i over et år.

Men våbenhvilen med den tyrkiske regering er nu praktisk talt ”meningsløs”, ifølge en erklæring udsendt fra HPG, den væbnede fløj af PKK:

“Våbenhvile er blevet meningsløs. Vi vil informere vores folk om konsekvenserne af bombardementet snarest muligt,” hedder det i erklæringen fra HPG.

HPG har taget ansvaret for mordet på to tyrkiske politifolk onsdag den 22. juli og sagde, at det var gengældelse for selvmordsbomben i Suruc. PKK har også taget ansvaret for et andet angreb på en tyrkisk militærbase, der sårede otte tyrkiske soldater.

[polldaddy poll=”8996298”]

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer