En mand siger, at han var spion for Tyrkiet og fik til opgave at dræbe den kurdisk-østrigske politiker Bêrîvan Aslan.

En tyrkisk mand hævder, ifølge den britiske avis Daily Telegraph, at han var spion for Tyrkiet og fik til opgave at dræbe den kvindelige kurdisk-østrigske politiker Bêrîvan Aslan.

Feyyaz Öztürk hævder, at den tyrkiske efterretningstjeneste MIT har afpresset ham til at dræbe Bêrîvan Aslan, et kurdisk medlem af det østrigske parlament for De Grønne.

Öztürk er statsborger i Italien og etnisk tyrker. Han er nu anholdt i Østrig, efter at han overgav sig til politiet.

Siden Öztürks påstande er Aslan nu kommet under politibeskyttelse. Hun kan ikke forlade sit hjem uden en skudsikker vest.

Aslan siger til østrigske medier, at hun tidligere har fået dødstrusle. Hun siger til The Telegraph.

“Jeg er meget begrænset i min frihed. Hver gang, jeg har en aftale uden for hjemmet, tænker jeg to gange, før jeg går ud. Det føles som husarrest.”

Den tyrkiske spions advokat, Daniel Mozga, bekræfter, at manden er anklaget for at have spioneret for en fremmed stat.

Tyrkiet benægter, ifølge den britiske avis Daily Mail, Öztürks påstande. Den tyrkiske stat siger, at de ikke har nogen forbindelse til Öztürk.

Aslan har tidligere gjort sig bemærket som en kritiker af Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan. I november 2016 stemte det østrigske parlament for at indføre en våbenembargo mod Tyrkiet. Aslan stod bag forslaget.

Der har ikke tidligere været bevis på, at Tyrkiet har dræbt kurdere i EU i nyere tid.

Sidste år fortalte Politiets Efterretningstjeneste, PET herhjemme dog i et svar til Folketingets Retsudvalg, at Tyrkiet har “styrket” registreringen af “pro-kurdiske aktiviteter” i Europa.

“Det er PET’s vurdering, at…de tyrkiske sikkerhedsmyndigheder (har) styrket deres indhentning i Europa rettet mod personer med tyrkisk baggrund, herunder især deres tilknytning til pro-kurdiske aktiviteter,” står der i svaret.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer