“Tyrkiet har ikke noget problem med kurderne. Vi kæmper mod en terrororganisation, der også har dræbt og undertrykt det kurdiske folk,” sagde den tyrkiske regerings talsmand Ibrahim Kalin.

I et interview med CNN, sagde den tyrkiske regerings talsmand Ibrahim Kalin, at Tyrkiets eventuelle offensiv i det nordlige Syrien har to formål.

“Vi vil sikre Tyrkiets grænse. Ligesom amerikanerne er interesserede i deres grænsesikkerhed, er vi også nødt til at tage os af vores grænsesikkerhed. Og det andet formål er at skabe steder, som de syriske flygtninge kan vende sikkert og frivilligt tilbage til,” sagde han.

Kalin understregede i interviewet, at Tyrkiets offensiv ikke er vendt mod kurderne.

“Tyrkiet har ikke noget problem med kurderne. Vi kæmper mod en terrororganisation, der også har dræbt og undertrykt det kurdiske folk,” sagde han.

Den tyrkiske regering er blevet beskyldt for at ville ændre demografien i det nordlige Syrien ved at bosætte arabere og turkmenere i kurdiske områder. Det afviste Kalin, der istedet beskyldte de kurdiske grupper Kurdistans Arbejderparti (PKK), Folkets Forsvarsenheder (YPG) og Syriske Demokratiske Styrker (SDF) for etnisk udrensning.

“De [PKK, YPG] gik ind i arabiske byer som Tal Abyad og Ras ul-Ayn og tvang folk til at flygte. Faktisk har Amnesty International og Human Rights Watch offentliggjort to rapporter om det.”

I 2016 blev YPG kritiseret på det punkt af Amnesty International. I en rapport skrev organisationen, at kurdernes ødelæggelse af landsbyer og tvangsflytninger “nærmer sig krigsforbrydelser.” Men i marts 2017 skrev FN så, at forflyttelsen af arabere skyldtes “militær nødvendighed” og ikke etnisk udrensning.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer