HDP’s medleder Selahattin Demirtaş skriver på Twitter, at tyrkisk politi har ransaget hans hjem. Ifølge tyrkiske medier er han nu tilbageholdt.

Tyrkiske politifolk, der har ordre om at tilbageholde HDP’s medleder Selahattin Demirtaş, har ransaget den kurdiske politikers hus i Diyarbakir.

Medleder af Folkenes Demokratiske Parti (HDP) Selahattin Demirtaş skriver på Twitter om aktionen:

Den tyrkiske avis Hürriyet skriver, at Demirtaş efter denne tweet blev tilbageholdt af tyrkisk politi. Udover Demirtaş, er også den anden medleder af HDP, Figen Yüksekdağ blevet tilbageholdt af politiet. Det samme er et stort antal HDP’ere.

På det seneste er mange prokurdiske politikere blevet anholdt i Tyrkiet.

Diyarbakir/Amed’s s medborgmestre Gültan Kışanak og Fırat Anlı blev anholdt i sidste uge, anklaget for tilknytning til Kurdistans Arbejderparti (PKK).

Årsagen til tilbageholdelsen er endnu ikke offentliggjort. Men pro-regeringsavisen Sabah skriver, at Demirtaş i oktober 2014 havde opfordret unge PKK-tilhængere til at gå på gaden og protestere mod Islamisk Stats (IS) indtog i Kobanê. Sammenstødene kostede 31 mennesker livet og sårede 221 borgere forskellige steder i Tyrkiet.

HDP’s parlamentariker Çağlar Demirel kalder tyrkisk politis tilbageholdelser og anholdelser af partikammerater for et ”kup”.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer