Amerikanske Michael Israel og tyske Anton Leschek “led martyrdøden den 24. november som følge af tyrkiske luftangreb mod det vestlige Manbij”.

To vestlige frivillige mænd, der kæmpede sammen med kurderne i den syriske by Manbij har mistet livet i et tyrkisk luftangreb.

Amerikanske Michael Israel, der kæmpede under guerillanavnet Robîn Agirî og tyske Anton Leschek, kendt som Zana Ciwan, “led martyrdøden den 24. november som følge af tyrkiske luftangreb mod det vestlige Manbij”. Det erklærer Manbijs Militære Råd i en officiel erklæring.

I det nordlige Syrien/Rojava har både det kurdiske Folkets Forsvarsenheder (YPG) og den YPG-anførte Syriske Demokratiske Styrker (SDF) tiltrukket udenlandske frivillige fra hele verden i deres kamp mod Islamisk Stat (IS). Adskillige af dem er blevet dræbt.

Læs også: Derfor kæmper danskere og andre vesterlændinge med YPG

Israel sluttede sig til styrkerne i juli 2016 og sagde, at han var der “for at beskytte folkets revolution i Syrisk Kurdistan og bekæmpe fjender af kampen.”

Leschek blev en del af Manbijs Militære Råd i september 2016. Han mente, at “Det er en ægte kamp i Syrisk Kurdistan for mig, fordi her har folket hverken overgivet sig til tyranni eller til terror. Jeg vil støtte denne demokratiske revolution.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer