Den internationale berømte tyrkiske journalist Cengiz Candar erkender, at han heller ikke ville smide våbnene, hvis han selv var PKK’er.

Af Servet Benli
Kilde: Kurdaktuelt

I den foregående uge var den tyrkiske journalist Cengiz Candar inviteret til debat i London, under titlen ”Tyrkiet og demokrati”. Cengiz Candar lagde vægt på en fredsforhandling, og med det pointerede han, at PKK havde sin styrke i kamp, men snart også ville få en større styrke indenfor den politiske arena.

Cengiz Candar sagde: “Det tyrkiske regeringsparti AKP har ingen intention om at indlede forhandlinger med PKK for en løsning på konflikten. Og dermed kan du ikke heller ikke forvente eller bede PKK lægge deres våben, for hvis jeg var PKK, ville jeg helt klart også kæmpe.”

Ifølge Candar er der stor psykologisk forskel mellem tyrkere og kurdere, og denne forskel er meget mere farlig end en fysisk adskillelse.

En af hans konklusioner var, at det ikke længere er muligt at skelne mellem PKK og det kurdiske folk i Tyrkiet.

For Candar vil det ikke være nok at give kurderne alle sproglige og kulturelle rettigheder.

”Der er tusindvis af kurdere i fængsler rundt om i landet og frem for alt er deres leder, Abdullah Öcalan i fængsel. Selv om kurderne ville have selvstyre, vil de også kræve, at lederen har frihed,” mener Cengiz Candar.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer