Aytaç Yalman er død, 79 år gammel.

Aytaç Yalman, en tidligere general, der stod i spidsen for de tyrkiske landstyrker, er død af coronavirus.

”Det står klart, at Aytaç Yalman er død af coronavirus,” lyder det i en erklæring fra en overlæge fra Gulhane Training and Research Hospital i dag.

Det tyrkiske hospital oplyser også, at den afdøde generals kone også bliver behandlet for coronavirussen.

Yalman stod i spidsen for hæren det kurdiske område i Xarpêt fra 1996 og to år frem. Senere ledede han gendarmeriets generalkommando fra 2000 til 2002. Derefter var han i de medfølgende to år leder af landtropperne.

Hans navn dukkede op i ”Balyoz”-sagen i 2010. Her stod kemalistiske militærofficerer anklaget for at ville fremprovokere en krig med Grækenland, bombe moskeer og skabe så meget kaos, at den tyrkiske AKP-regering til sidst blev tvunget til at gå af. Det antages, at Gülen-tro dommere stod bag sagen i et forsøg på at reducere det kemalistiske militær og modstanderes magt gennem denne og den lignende ”Ergenekon”-sag.

Landets sundhedsminister Fahrettin Koca kondolerede til Yalmans familie og bekræftede, at coronavirussen nu har kostet tre tyrkere livet. Ifølge de officielle tal er 192 tyrkere smittede med virussen. På verdensplan er 129.021 blevet konstateret smittet. Heraf er 84.506 blevet raske igen. 9.115 er døde. Tallene er fra John Hopkins CSSE.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer