Læs svar fra den tyrkiske ambassade efter vores afsløring af, at danske jihadister bruger Tyrkiet som transitland.

Deniz Serinci, Jyllands-Posten

“Spekulationer og påstande om, at Tyrkiet ikke gør nok for at forhindre strømmen af fremmede terrorister er ikke kun falske, men også absurde. Udover at kæmpe mod Daesh (IS, red.), træffes alle nødvendige foranstaltninger for at forhindre tredjelandsstatsborgere i at rejse til konfliktzonen i Syrien og Irak.

Tyrkiet er begyndt at imødegå truslen om udenlandske terrorister siden 2011 og opfordrer andre lande til at tage de nødvendige juridiske og administrative foranstaltninger for at forhindre fremmede terroristers rejser fra deres lande.

LÆS OGSÅ: Danskere tilsluttede sig IS via Tyrkiet

Ved at forhindre udenlandske terroristers rejse til konfliktområdet gennem Tyrkiet, har vores myndigheder truffet alle nødvendige foranstaltninger. I denne forbindelse er mere end 41.000 udlændinge blevet optaget på listen over folk med indrejseforbud, da den syriske krise brød ud. Mere end 3.300 udlændinge er blevet deporteret mellem 2011 og april 2016 som led i foranstaltninger mod udenlandske krigere. Vi informerer ambassader om fremmede terrorister.

For at forhindre udenlandske terrorister i at nå frem til konfliktområder via Tyrkiet, er sikkerhedsforanstaltninger blevet forstærket, herunder nye risikoanalyseenheder i lufthavnene og forbedret screening af passagerer og sikkerhedskontrol. Indtil nu, er omkring 9.500 blevet mennesker kontrolleret af disse enheder og mere end 2.000 af dem er blevet nægtet indrejse til Tyrkiet.

Det er ikke rimeligt at forvente, Tyrkiet alene skal stoppe og gribe ind overfor de personer, der har fået lov til at rejse fra deres bopælsland og gennem andre lande i transit uden begrænsninger.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer