Formålet med offensiven er at “sikre vores grænser, at neutralisere terrorister i regionen og redde det syriske folk fra terroristernes undertrykkelse,” står der i en pressemeddelelse, som den tyrkiske ambassade har delt. 

Den tyrkiske ambassade i København har delt en pressemeddelelse på sin Facebook-side, som afviser kritikken af Tyrkiets offensiv i det nordlige Syrien.

Formålet med offensiven er at “sikre vores grænser, at neutralisere terrorister i regionen og redde det syriske folk fra terroristernes undertrykkelse,” står der i pressemeddelelsen.

Den tyrkiske regering er blevet beskyldt for at ville ændre demografien i det nordlige Syrien ved at bosætte arabere og turkmenere i kurdiske områder.

Det afvises i pressemeddelelsen.

“Tyrkiet har overhovedet ingen planer om at ændre den demografiske struktur i området,” står der.

I stedet beskyldes Folkets Forsvarsenheder (YPG) for at have begået “etnisk udrensning”.

“Siden begyndelsen af den syriske konflikt har PYD/YPG-terroristorganisationen undertrykt og truet lokalbefolkningen, især de syriske kurdere, og tvangsforflyttet dem.”

I 2016 blev YPG kritiseret på det punkt af Amnesty International. I en rapport skrev organisationen, at kurdernes ødelæggelse af landsbyer og tvangsflytninger “nærmer sig krigsforbrydelser.” Men i marts 2017 skrev FN så, at forflyttelsen af arabere skyldtes “militær nødvendighed” og ikke etnisk udrensning.

11 October 2019 PRESS RELEASE, MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS OF THE REPUBLIC OF TURKEY The ultimate goal of Operation…

Slået op af T.C. Kopenhag Büyükelçiliği / Turkish Embassy in CopenhagenFredag den 11. oktober 2019

 

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer