Amnesty International melder om to dræbte demonstranter efter sammenstød i Istanbul. Urolighederne fortsætter søndag i Tyrkiets hovedstad. Støttedemonstration i København.

AF RUNE ELTARD-SØRENSEN/MODKRAFT

Søndag den 2. juni har der for tredje dag i træk været sammenstød mellem demonstranter og politi i den tyrkiske by Istanbul.

I landets hovedstad Anakara opstod der ligeledes uroligheder, da op mod 1.000 demonstranter forsøgte, at komme frem til premierminister Recep Tayyip Erdogan kontor i byen.

Premiereministeren og hans regering har været under heftig kritik siden politistyrker ved hjælp af vandkanoner og store mængder tåregas ryddede en protestlejr mod oprettelsen af et indkøbscenter i Taksim Gezi parken i Istanbul fredag.

Søndag meddelte Recep Tayyip Erdogan, at man så alligevel ikke vil bygge et indkøbscenter på stedet – men fastholder, at parken skal fjernes, så der kan blive plads til en moské.

To demonstranter dræbt

Flere hundrede tusinde mennesker har været på gaden i weekenden og der har været demonstrationer imod den tyrkiske regering i flere end 70 byer i hele landet.

Omkring 1.700 mennesker er ifølge myndighderne blevet anholdt i forbindelse med urolighederne, som er de største i Tyrkiet i årevis, og hundredvis er blevet såret – heraf flere alvorligt.

omfanget af begivenhederne og på internettet, hvor mange af protesterne bliver organiseret, har der været forlydner om adskillige dræbte demonstranter.

Menneskerettighedsorganisationen Amnesty International bekræftede søndag, at to personer ifølge deres oplysninger har mistet livet under de voldsomme protester, som fulgte efter rydningen Gezi parken.

LÆS MERE PÅ MODKRAFT

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer