Leyla Güven er hermed ude af fængslet, men retssagen fortsætter.

En tyrkisk domstol har løsladt Leyla Güven, parlamentariker for det prokurdiske Folkenes Demokratiske Parti (HDP) og medleder af Demokratisk Samfundskongres (DTK). Güven har sultestrejket i 79 dage.

Retten i Diyarbakir løslod Güven, fordi “majoriteten af beviserne er blevet samlet” og at retten vurderer, at der ikke er “sandsynlighed for at kunne påvirke beviserne”. Samtidig har retten idømt Güven udrejseforbud.

Güven selv deltog ikke til retsmødet på grund af hendes sundhedsmæssige tilstand.

Den kurdiske kvinde, der stammer fra en kurdisk landsby i Konya i det centrale Tyrkiet, har sultestrejke siden den 7. november 2018. Hun kræver, at isolationen af Abdullah Öcalan, den fængslede leder af Kurdistans Arbejderparti (PKK), bliver ophævet.

Güven blev anholdt i januar 2018, efter at hun havde kritiseret den tyrkiske offensiv i den syrisk-kurdiske by Afrin. Myndighedernes begrundelse mod hende lød på, at hun har “dannet og styret en væbnet terrororganisation”, lavet “propaganda for en terrororganisation” og “opildnet til etnisk had”.

Vil fortsætte sultestrejke

HDPs medleder Pervin Buldan har overfor pressen læst følgende meddelelse op på vegne af den sultestrejkende politiker.

“På den 79. dag af hendes hungerstrejke vil hun gerne takke alle, der har vist deres solidaritet med hende. Hun siger, at hun har modtaget mange beskeder fra udlandet og tilføjer, at denne solidaritet har holdt hende oppe.

Hun vil fortsætte sin sultestrejke. Fordi hendes ønske ikke er blevet imødekommet. Hun vil stoppe med at sultestrejke den dag, Öcalan kan mødes regelmæssigt med sine advokater og familie. Titusinder af mennesker er bag lås og slå. Jeg er udenfor nu, men min sjæl er inde.”

Det næste retsmøde bliver afholdt den 29. maj 2019.

Se optagelse

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer