Tyrkiet vågnede den 25. juni 2012 til endnu en politistorm på et fagforbund KESK, som svarer til det danske FTF og dets under-fagforeninger, som f.eks. Tyrkisk Lærerforening (EGITIM- SEN).

Kilde: Nazım Hikmet Kulturforening, 2012

Der blev anholdt 71 fagforeningsbestyrelsesmedlemmer samt forbundsformanden, som hedder Lami Özgen. Fællesnævner for de 71 anholdte er, at 25 af dem fra Diyabekir, 33 fra Ankara og andre kurdiske områder. Alle anholdte er kurdiske, demokratisk valgte fagforeningsmedlemmer.

Anholdelsesbegrundelsen fra myndighederne er, at disse folk arbejder for eller støtter den kurdiske politiske organisation KCK.KCK bliver af den tyrkiske stat betragtet som en terrororganisation. På baggrund af dette bruges antiterrorloven.

“AKPs mål er at afskaffe den demokratiske opposition mod regeringens reaktionære og religiøse undervisnings reform,” mener Nazim Hikmet Kulturforening i Danmark og opfatter dette som et bekymrende angreb på menneskerettighederne og landets demokratiske udvikling.

“Vi opfordrer den danske arbejderbevægelse herunder DLF til at følge nøje med i den negative udvikling, der sker i Tyrkiet.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer