Bulldozere har revet et bibliotek, opkaldt efter Celadet Ali Bedirxan, ned i byen Siirt (Sêrt). 

De tyrkiske myndigheder har revet Celadet Ali Bedirxan-biblioteket i byen Siirt (Sêrt) ned.

Indtil for to uger siden var Bêrîvan Helen Işık fra Folkenes Demokratiske Parti (HDP) borgmester i Siirt. Men så blev hun fjernet fra sin post af de tyrkiske myndigheder med den begrundelse, at hun skulle støtte Kurdistan Arbejderparti (PKK). De tyrkiske myndigheder indsatte en statsudpeget administrator til at regere Siir.

På Twitter skriver Bêrîvan Helen Işık:

“Administratorens første opgave at rive vores Celadet Ali Bedirxan-bibliotek. De er fjender af videnskab, kultur, biblioteker og alle gode ting. For hver gang sårer de os dybere og dybere.”

Politikeren og forfatteren Celadet Bedirxan (1893-1951) udgav magasinet Hawar (”Nødråb”) i 1932 og introducerede det kurdiske alfabet med latinske bogstaver. Han ses derfor som et stort symbol indenfor kurdisk sprog.

En anden video viser nedrivningen af biblioteket:

Det er fra officiel side endnu ikke oplyst, hvorfor biblioteket skulle rives ned. Men den statsudpegede administrator Ali Fuat Atik sagde i går, at visse kommuneejede bygninger vil blive nedrevet for at gøre plads til sporvognsprojekt.

”Efter ønske fra vores folk har vi nedrevet de bygninger, der ejes af kommunen og provinsen. Det er første skridt henimod gennemførelsen af sporvognsprojektet,” sagde Atiks kontor i går.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer