“Den belgiske domstols afgørelse om terrororganisation PKK har intet at gøre med jura,” skriver den tyrkiske udenrigsminister Mevlüt Çavuşoğlu.

Tyrkiets udenrigsministerium og regering kritiserer den belgiske højesterets beslutning, der stadfæster en tidligere dom om, at Kurdistans Arbejderparti (PKK) ikke kan “betragtes som en terroristgruppe.”

Ifølge belgierne er der ikke “tilstrækkelige beviser til at konkludere, at PKK er skyldig i terrorforbrydelser udenfor konfliktområdet.”

“Derfor kan PKK ikke betragtes som en terroristgruppe, og det at deltage i denne organisations aktiviteter er ikke strafbar efter belgisk strafferet.”

Belgiske føderale anklagere havde forsøgt at retsforfølge 36 kurdere, der var mistænkt for at rekruttere unge i Belgien til PKKs væbnede kamp mod Tyrkiet.

Det tyrkiske udenrigsministerium kritiserer belgierne for at “støtte PKK, der står nævnt som en terrororganisation hos EU.”

I en erklæring fra det tyrkiske udenrigsministerium hedder det endvidere, at PKK “er ansvarlig for drab på over 40.000 tyrkiske borgere, herunder civile, børn og babyer.”

Den tyrkiske udenrigsminister Mevlüt Çavuşoğlu skriver på Twitter:

“Den belgiske domstols afgørelse om terrororganisation PKK har intet at gøre med jura. Denne beslutning er ideologisk og politisk. Det er en dobbeltmoralsk beslutning, taget af dem, der prøver at belære os om jura.”

Cirka 45.000 mennesker er blevet dræbt i den tyrkisk-kurdiske konflikt, siden PKK indledte den væbnede kamp mod det tyrkiske militær i 1984.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer