Lederen af Avesta, Abdullah Keskin: “Hvordan kan hellige tekster om ezidisme have noget med terror at gøre? Det forstår jeg ikke.”

Foto: Avesta

De tyrkiske myndigheder har forbudt ni bøger, der omhandler kurderne. Bøgerne tilhører forlaget Avesta, der er baseret i Istanbul.

Forbuddet mod bøgerne kommer efter, at en lokal tyrkisk domstol i den kurdiske provins Sirnak vurderede, at bøgernes indhold strider mod landets antiterror- og presselovgivning. Dermed skulle bøgerne lave “terrorpropaganda”. Det sidste er en hentydning til Kurdistans Arbejderparti (PKK), der står på EU’s terrorliste.

Forlaget blev ransaget af politiet i forbindelse med en sag mod PKK. Politiet præsenterede senere de beslaglagte bøgerne som bevis for en forbrydelse.

Blandt bøgerne er en bog om ezidierne, en etnoreligiøs gruppe, der blev udsat for et folkemord, begået af den jihadistiske gruppe Islamisk Stat (IS).

Bogen af den hollandske professor Philip Kreyenbroeks hedder “God and Sheikh Adi Are Perfect: Sacred Poems and Religious Narratives from the Yezidi Tradition” .

Lederen af Avesta, Abdullah Keskin siger til tv-stationen Kurdistan24:

“Hvordan kan hellige tekster om ezidisme have noget med terror at gøre? Det forstår jeg ikke.”

Kilde: Kurdistan24

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer