Tyrkiet: Op til 200 militante kurdere dræbt. Syriske kurdere: 10 kurdere dræbt.

Tyrkiske kampfly har bombet 18 mål, nær Aleppo. Syriens Demokratiske Styrker (SDF) var målet.

Ifølge de tyrkiske medier er 160-200 militante kurdere blevet dræbt ved de tyrkiske luftangreb.

Men nyhedsbureauet AP citerer en syrisk-kurdisk leder for at sige, at der ikke er blevet dræbt mere end 10 kurdiske krigere.

De syrisk-kurdiske Folkets Forsvarsenheder (YPG) skriver på Twitter, at tyrkiske fly har udført mindst 14 luftangreb mod Jaish al-Thuwar.

Tyrkiet støtter en gruppe militante under Den Frie Syriske Hær (FSA) i det nordvestlige Syrien. Den 24. august lancerede denne gruppe en tyrkiskstøttet kampagne for at fjerne både Islamisk Stat (IS) og YPG fra grænsen og forhindre især YPG i at marchere vestpå for Eufrat-floden. Siden har der jævnligt været sammenstød mellem YPG og FSA.

SDF, der er en styrke med både kurdiske og arabiske medlemmer, er domineret af YPG. I Tyrkiet bliver både SDF og YPG anset for at være ærkefjenden Kurdistans Arbejderparti, PKK’s afdelinger i Syrien. Den tyrkiske regering frygter, at PKK/YPG får et land lige syd for grænsen.

Ved at gå ind i Syrisk Kurdistan (Rojava), forsøger Tyrkiet at bremse PKK/YPG’s fremmarch og slå en kile mellem den ene kurdiske enklave, nemlig Efrîn, mod vest og en anden kurdisk enklave mod øst, nemlig Kobanê. Formål: At forhindre oprettelsen af en sammenhængende PKK-stat i Rojava.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer