🇮🇶 #IrakValg 🗳️

🇹🇷 #TyrkietValg 🗳️

Den tyrkiske forsvarsminister Nurettin Canikli siger, at alle ”terrorreder i det nordlige Syrien skal tilintetgøres.”

Foto: Erling Skov Madsen

Tyrkiets forsvarsminister Nurettin Canikli siger til tv-kanalen AHaber, at landet har angrebet Folkets Forsvarsstyrker (YPG) i Efrîn i Vestkurdistan (Syrien).

Det tyrkiske militær har angrebet mål i Efrîn ti gange med artilleri, affyret fra de tyrkiske byer Kırıkhan og Hassa i Hatay-provinsen.

Canikli siger, at alle ”terrorreder i det nordlige Syrien skal tilintetgøres. Der er ingen anden løsning.”

Ifølge forsvarsministeren er der tale om en trussel mod Tyrkiets interne sikkerhed.

”Det er vigtigt at have det for øje,” siger han til AHaber.

Der er også meldinger om, at 20 busser med medlemmer af det tyrkisk-støttede Den Frie Syriske Hær er ankommet til grænsen og skal fra Gaziantep til Syrien for at kæmpe imod YPG.

Sidstnævnte bekræfter angrebene og siger, at de ramte områder er landsbyerne Qere Baba, Kem Rash og Hesharkeh-broen i Hobake-landsbyen i Efrîn.

Medlem af YPG’s kommando Militan Rojhilat siger til PKK-mediet FiratNews med henvisning til Tyrkiet:

”Først gjorde vi modstand mod de bander, der var loyale overfor den tyrkiske stat, og nu modstår YPG og YPJ-krigerne de kræfter, der direkte hjælper banderne.”

YPG anses for at være den syriske gren af det tyrkisk-kurdiske Kurdistans Arbejderparti (PKK). Tyrkiet har ligget i krig med PKK siden 1984. Derfor er Tyrkiet direkte modstandere af det kurdiske selvstyre i Nordsyrien. YPG benægter selv, at det har med PKK at gøre.

Men internationale eksperter fra UK-tænketanken The Henry Jackson Society siger, at PKK og YPG deler “medlemmer, ideologi og kommandostruktur.”

Læs også: Derfor vil Tyrkiet angribe Efrîn

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer