IMC TV er blevet blokeret efter ønske fra den tyrkiske regering, der beskylder stationen for at lave propaganda for PKK.

Den tyrkiske regering har fået fjernet den pro-kurdiske tv-station IMC TV fra satellitudbyderen TÜRKSAT’s sendeflade efter anklager om, at IMC TV ”spreder terrorpropaganda”.

TÜRKSAT fik besked på at fjerne IMC TV’s udsendelser, mens myndighederne er i gang med at undersøge tv-stationen for ”støtte til en terrorgruppe,” en hentydning til Kurdistans Arbejderparti (PKK), der står på de fleste af verdens terrorlister.

TV-stationens koordinator Eyup Burc kalder blokering for et ”politisk skridt”.

”I Tyrkiet bliver alt, der er i strid med den officielle opfattelse, betragtet som terrorisme,” siger han til Reuters. ”Det her er helt klart en politisk beslutning. Anklageren har ingen juridisk ret til at kræve vores lukning på baggrund af en påstand.”

Stationen blev blokeret, netop som den var i gang med at interviewe to frigivne journalister, Can Dundar og Erdem Gul. De havde været 92 dage i fængsel, efter at de afslørede hemmelige tyrkiske våbentransporter til krigere i Syrien.

IMC TV er kendt for at være prokurdisk i sin dækning af konflikten mellem de tyrkiske sikkerhedsstyrker og PKK.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer