Tyrkiets forsvarsminister Fikri Isik siger: “Vi vil ikke undlade at gøre det, der er nødvendigt, hvis Efrîn udgør en konstant sikkerhedstrussel.”

Syrisk-kurdiske styrker siger, at tyrkiske styrker og Ankara-støttede syrisk-arabiske grupper har beskudt flere kurdiske landsbyer i Efrîn og dræbt en kvinde og to børn.

Det britiske-baserede Syriske Observatorium for Menneskerettigheder oplyser, at 10 personer er blevet såret som resultat af beskydningen.

De syrisk-kurdiske Folkets Forsvarsenheder (YPG) melder om, at “tyrkiske troppers artilleriangreb har været målrettet Mirenar, Filat, Qetma, Qestelcindo-landsbyer i Shera og Cilber og Îska landsbyer i Sherawa regionen i Efrîn”

Det tyrkiske Dogan-nyhedsbureau siger, at det tyrkiske militær svarede på kurdiske angreb fra Parsa-bjergområdet mod den tyrkiske by Kilis.

Tyrkiet advarer om, at landet vil overskride grænsen til Syrien og angribe i Efrîn, hvis det udgør en “konstant sikkerhedstrussel”.

Forsvarsminister Fikri Isik siger: “Vi vil ikke undlade at gøre det, der er nødvendigt, hvis Efrîn udgør en konstant sikkerhedstrussel.”

Tyrkiet har længe været modstander af det kurdiske selvstyre i Syrien (Rojava), fordi den regerende milits YPG er tilknyttet Kurdistans Arbejderparti (PKK). Sidstnævnte har i tre årtier ligget i krig med Tyrkiet.

Ifølge analytikere er Tyrkiets formål med at gå ind i syrisk Kurdistan, at forsøge at bremse PKK/YPG’s fremmarch og slå en kile mellem den ene kurdiske enklave, nemlig Efrîn, mod vest og en anden kurdisk enklave mod øst, nemlig Kobanê. På den måde kan Tyrkiet forhindre oprettelsen af en sammenhængende PKK-stat i Rojava.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer