PKK ville vende tilbage til forhandlingsbordet, men det ville Ankara ikke, siger Demirtaş. Den tyrkiske regering kalder Demirtaş’ anklager “grundløse”.

Selahattin Demirtaş, medformand for det pro-kurdiske Folkenes Demokratiske Parti (HDP) siger, at det kurdiske arbejderparti (PKK) ønskede at genoptage fredsforhandlinger med den tyrkiske regering, men at Ankara afviste forslaget.

”For et par måneder siden, var vi i kontakt med Qandil

[PKK] i et forsøg på at vende tilbage til forhandlingsbordet. Regeringen vidste, at vi arbejdede på det, men den afviste det,” citerer Reuters Demirtaş for at have sagt under et pressemøde i Istanbul.

“Qandil sagde, at de var klar til samtaler, men Ankara sagde, at man absolut ikke vil vende tilbage til forhandlingsbordet. Så længe de siger sådan, kander være et ensidigt forhandlingsbord? ”

En højtstående tyrkisk embedsmand har til Reuters sagt, at Demirtaş’ udtalelser er “grundløse”. Endvidere har embedsmanden sagt, at Demirtaş’ udtalelser har ”ringe værdi” på grund af hans ”støtte til en terrororganisation, der har forårsaget civile dødsfald”.

De tyrkiske myndigheder beskylder HDP for at være den politiske gren af PKK. En anklage, som Demirtas benægter.

Ifølge Tyrkiets Menneskerettighedsfond (TIHV) er 388 civile blevet dræbt, siden myndighederne indførte udgangsforbud i en række kurdiske områder fra 16. august 2015 til 20. april 2016.

På 8 måneder er der blevet erklæret udgangsforbud 65 gange i 22 provinser, oplyser rapporten.

78 af de dræbte er børn, 69 er kvinder og 30 er over 60 år. 76 personer døde som resultat af, at de blev forhindret i at komme til hospitalet.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer