Det tyrkiske udenrigsministerium har afvist anklager fra FN om, at tyrkiske sikkerhedsstyrker begår vold mod civile kurdere.

Foto: Deniz Serinci

Tanju Bilgic, talsmand for det tyrkiske udenrigsministerium, afviser udtalelser fra FN’s højkommissær for menneskerettigheder, Zeid Ra’ad Al Hussein og siger, at de tyrkiske myndigheder tager alle nødvendige forholdsregler for at beskytte civile under sikkerhedsoperationer.

Al Hussein sagde i går, at han har modtaget en række alarmerende rapporter om krænkelser, angiveligt begået af tyrkiske sikkerhedsstyrker i det sydøstlige Tyrkiet/Nordkurdistan i de seneste par måneder.

Al Hussein opfordrer de tyrkiske myndigheder til at give uafhængige efterforskere, herunder FN-personale, uhindret adgang til området for at kontrollere rigtigheden af rapporterne.

“Der er kommet flere og flere oplysninger fra en række troværdige kilder om sikkerhedsstyrkernes handlinger i byen Cizre under den udvidede udgangsforbud fra midten af december til begyndelsen af marts,” sagde Zeid. “Og det billede, der er ved at danne sig er…yderst alarmerende.”

Ifølge Bilgic kan “vores sydøstlige Anatolien-region nemt besøges af de internationale organisationer.”

“Vi er glade for at byde Hr. Zeid velkommen i vores land, herunder det sydøstlige Anatolien,” siger Bilgic.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer