For fjerde gang dumper Radio- og TV-nævnet beviserne mod Roj-TV

Radio- og TV-nævnet har for fjerde gang frifundet den kurdiske terrortiltalte tv-station Roj-TV’s udsendelser og ikke fundet ”opfordringer til had” i dens udsendelser.

Frifindelsen finder sted kun en uge inden sagen mod Roj-TV, der er tiltalt for at støtte den kurdiske bevægelse PKK, som er forbudt i Tyrkiet, starter.

– De udsendelser, som Statsadvokaten har sendt til nævnet, har ikke bibragt os oplysninger, der giver anledning til at genoptage sagen eller at indlede en ny sag mod ROJ TV, siger nævnets formand, Christian Scherfig til Berlingske i dag.

Jørn Vestergaard, professor i strafferet ved Københavns Universitet, mener, at nævnets vurdering vil skade anklagemyndighedens sag meget.

Det er Jacob Buch-Jepsen fra Københavns Politi dog uenig i:

– Der er tale om vidt forskellige omstændigheder, siger han til Berlingske i dag og henviser til, at nævnet kun skal vurdere Roj-TV efter Radio- og TV-loven, mens Københavns byret skal tage stilling til det i forhold til straffeloven.

Københavns Byret har afsat 26 retsmøder til Roj-TV-sagen, der altså starter her på mandag den 15. august. Du kan følge sagen i medierne, eller live og gratis på din smartphone ved at klikke ind på http://video.roj.tv/

Kommentér via Facebook

kommentarer