”Hvis vi skal bruge Cems alt for tidlige farvel til noget, skal vi gøre noget for at stoppe volden,” sagde Özlem Cekic ved fredsmarch for Cem Aydin.

Cem Aydin, der blev offer for et brutalt overfald for en måned siden, blev i dag mindet på en fredsmarch i Istanbul, Odense, Aarhus og København. Marchen startede på Vesterbro Torv og fortsatte mod Rådhuspladsen, hvor den sluttede. Flere tusinder var mødt frem i København.

Her bød skuespiller Ali Kazim velkommen og fungerede som vært. Blandt talerne var Anne Vang, børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune, Corrien Fleddérus, mor til Thimo Zevenbergen, som blev dræbt for 2 år siden og politikerne Yildiz Akdogan, Özlem Cekic og Zenia Stampe.

Tidligere folketingsmedlem Yildiz Akdogan kunne ikke holde tårerne og gråden tilbage.

”Vi har fået nok af, at vores uskyldige unge angribes. Jeg appellerer til at folk står frem og siger til og fra. Hvil i fred, Cem, dine voldsmænd skal nok findes før eller siden.”

Venner mindedes Cem med sang og rap

Cem blev mindet på forskellige måder. Flere af hans venner, heriblandt naboen Mazlum rappede til ære for sin tidligere ven, som han så som en storebror.

”Cem fortjente alt godt, derfor synger jeg for ham i dag,” sagde Mazlum, som i sangtekst blandt andet opfordrede til at ”stå sammen hånd i hånd,” hvorefter han bad alle, der har mistet en kær om at løfte armene i vejret.

Også Musti og Amin sang til ære for Cem. De sang ”Hvor er du” og reciterede et digt.

Zenia Stampe, medlem af Folketinget og næstformand for Radikale Venstre, opfordrede eventuelle vidner til overfaldet på Cem til at stå frem.

”Vi står her i dag, fordi kærligheden til Cem er så stor. Hvis Cem er her et sted, ville han være så stolt. Vi skal tage Cems elskelige smil til os og huske det, når vi står i en situation, hvor vi kan gøre en forskel.”

Özlem Cekic: Gør noget for at stoppe vold

Herefter tog Özlem Cekic, medlem af Folketinget, SF, over og roste det store fremmøde.

”Hvis vi skal bruge Cems alt for tidlige farvel til noget, skal vi gøre noget for at stoppe volden. Vi har alle et ansvar! Ræk hånden ud, også til dem der har problemer – det er vores ansvar som mennesker,” sagde Özlem Cekic.

Fredsmarchen sluttede af med en optræden af Outlandish.

”Vi er her for at støtte budskabet om at vold er forkert. Hvor er det fedt at se så mange her i dag”.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager og Johanne-Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten deltog også i fredsmarchen.

Blev også mindet i Odense og Aarhus

I Odense samledes ifølge den tyrkiske avis Haber omkring 400 mennesker for at mindes Cem foran byens rådhus med billeder af Cem og bannere som ”Stop Volden”.

I Aarhus kunne demonstrationen for Cem tiltrække op til 100-130 personer trods kort varsel. Der blev indkaldt til demonstrationen i går aften.

Kommentér via Facebook

kommentarer