Trump: “Nu er PKK…værre i forhold til terror, og på mange måder en større terrortrussel end IS.”

USAs præsident Donald Trump sagde under et pressemøde i dag, at Kurdistans Arbejderparti (PKK) er “værre end PKK”.

Under en fælles pressekonference med den italienske præsident Sergio Mattarella sagde verdens mest magfulde mand:

“Nu er PKK, som er en del af kurderne, sandsynligvis værre i forhold til terror, og på mange måder en større terrortrussel end IS.”

Trump tilføjede:

”Jeg gider ikke blive involveret i en krig mellem Tyrkiet og Syrien, især når man ser på kurderne, og de er, med al respekt, ikke nogen engle,” sagde han med henvisning til Folkets Forsvarsenheder, YPG. “Kig på PKK. IS respekterer PKK. Ved du hvorfor? Fordi de er så hårde eller hårdere end IS.”

45.000 mennesker er døde i den tyrkisk-kurdiske konflikt i Tyrkiet siden 1984. Tyrkiet betragter YPG, der opererer i Syrien, som en del af PKK. Menneskerettighedsorganisationen Amnesty International har påvist massive tyrkiske brud på menneskerettighederne, heriblandt systematisk tortur i fængslerne, drab og ”forsvinden” af 17.500 kurdiske intellektuelle, journalister, osv.

Omvendt har Amnesty også kritiseret PKK for menneskerettighedskrænkelser, såsom drab på afhoppere, bombeangreb mod turistattraktioner og for at forfølge kurdere, der nægter at støtte organisationen.

Se video fra pressemødet (omkring 06.00)

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer