En gruppe kurdere trodsede det kedelige vejr og demonstrerede for den terrortiltalte tv-station Roj-TV foran Københavns Byret sammen med musikbandet Çarnewa og diverse politikere.

Fotos: Leyla Qasim & Rahime Topal

Sangeren Süleyman fra det populære band Çarnewa, Pinar og de tre dansk-kurdiske musikere Murat Kücükavci, Fahri Dag og Hanifi stod for underholdningen, da en gruppe mennesker i dag demonstrerede for Roj-TV foran Københavns Byret ved Nytorv.

Det skete som led i den støttedemonstration, som Feykurd havde arrangeret.

Udover musikerne kom der flere busser fra Tyskland, Sverige og Jylland.

Pernille Frahm fra Socialistisk Folkeparti holdt en tale og det samme gjorde Serdal Benli:

– Roj-TV er en torn i øjet på magthaverne i Mellemøsten, fordi tv-stationen viser farlige billeder af tyrkisk politivold, undertrykkelse og så videre. Derfor er det vigtigt med en kritisk stemme som Roj-TV, sagde Serdal Benli.

Under teksten ”Udvis solidaritet med Roj tv og støt pressefrihed” indtog Süleyman fra Çarnewa scenen, sang et par sange og holdt derefter en tale:

– Vi er et folk på 40 mio. mennesker, vi har ingen stat og vi må tage vare om vores tv. Længe leve Roj-TV, længe leve Kurdistan og længe leve vores formand, sagde Süleyman til tilhørerne, der vajende med flag for partierne PYD, PKK, KCK og PJAK, begyndte at råbe ”Bijî Serok Apo!”

Demonstranterne brød senere ud i kurdisk folkedans.

Forinden demonstrationen havde Feykurd indkaldt til et pressemøde med en international delegation, der kom til København for at overvære retsmødet for Roj-TV. Delegationen bestod af parlamentarikere og NGO’er fra lande som Tyskland, Finland, England, Frankrig og Sverige.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer