De tre unge kurdere Hanar, Goran & Deea samler nødhjælp ind til kurdere.

-Hvem står bag indsamlingen?
Vi er tre unge ildsjæle, der støtter hinanden igennem processen med at hjælpe kurdere i nød.

-Hvad inspirerede jer?
Det var blandt andet de billeder og artikler, der blev sat op på de forskellige sider og medier. Det gør ondt at se sit folk på denne måde. Vores hjerter græder når vi ser små børn fryse, der har bl.a. været børn, som er døde af kulden. Ens tanker begynder og kører, og man tænker hvad nu hvis det var en selv eller ens egen familie.

-Hvad skete der derefter?
Min kone, Hanar, snakkede om, at hun kunne tænke sig at hjælpe de stakkels mennesker, og begyndte at spørge ind til, hvordan det er at opleve denne nød. Jeg har selv oplevet det i min barndom. Derefter besluttede vi os for at starte en indsamling.

-Hvem er de tre personer?
Hanar Amang, 21 år gammel og læser på HF handel & innovation i Køge. Hun er født og opvokset i Danmark, men oprindeligt fra Silêmanî. Deea Jaf, 19 år, fra Hørsholm, også fra Silêmanî. Hun læser til Eksportingeniør på DTU. Og så mig, Goran Abdullah, 25 år, læser på Køge Tekniskskole som elektriker, fra Kerkûk.

-Hvad er jeres formål?
At hjælpe kurdere i nød. Når det er sagt, så holder vi ikke andre ude. Det kan både være ezidier, kristne, muslimer, jøder osv. Vi startede med en gruppe på Facebook for at kunne samle så meget tøj ind som muligt, og har nu behov for hjælp til forsendelse. Vi har en aftale med Iraq Posting, som gerne vil sørge for vores forsendelse. Når tøjet lander i Kurdistan, skal jeg tage derned for at være med til at uddele tøjet. Til sidst vil vi gennem video/fotos dokumentere, hvad indsamlingen er gået til.

-Hvordan har responsen for jeres indsamling været indtil nu?
Mange synes det er et virkelig godt initiativ. Folk har spurgt meget ind til, hvordan vi sender osv., da der før i tiden har været startet fakeindsamlinger. Vi har gjort alt og gør alt for, at folk stoler på os og vi har svaret på alle de spørgsmål, der er blevet stillet os. Vi fortsætter tøjindsamlingen til den 20. februar og pengedonation til den 25. februar.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer