Trods opfordring til boykot deltager kurderne i tyrkisk undervisning, skriver den tyrkiske avis Zaman.

Af Deniz Berxwedan Serinci

Efter opfordring fra den kurdiske organisation TZP-Kurdî (Kurdisk sprog- og uddannelses bevægelse) og partiet BDP (Freds- og Demokratipartiet) boykotter kurdere tyrkisk undervisning i Tyrkiet.

Den kurdiske boykot er en protest mod mangel på kurdisk undervisning i tyrkiske skoler.

Den store kurdiske by Diyarbekir’s guvernør, Mustafa Toprak kritiserer boykotten og advarer om, at det kan skade børns fremtid.

”Det er forkert at bruge børn som brikker i politisk øjemed,” siger han og fortæller, at dette skoleår er startet med en højere deltagelse end i forhold til sidste år.

Zaman: Kurderne boykotter ikke undervisning
”Kurderne sender deres børn i skole på trods af BDP og TZP-Kurdî’s opfordring til boykot.”

Det skriver den tyrkiske avis Zaman, der kom i fokus i Danmark i sidste uge, da SF’s Folketingsmedlem Özlem Cekic arrangerede en Ramadan-middag i samarbejde med Zaman.

Den tyrkiske avis er kendt for sine tætte forbindelser til den omstridte islamiske bevægelse Gülen, der støtter det regerende tyrkiske parti AKPs kurdiske politik.
  
”BDP’s boykot opfordring synes at have været ignoreret for det meste selv i Diyarbakir, hvor 450.000 elever startede i skolen i går,” skriver Zaman.

Zamans oplysninger står dermed i modsætning til flere kurdiske medier, der omvendt skriver, at undervisningen på tyrkisk flere steder bliver boykottet i stort antal.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer