Enhedslisten og SF har tildelt tv-stationen Roj-TV “Årets Ytringsfrihedspris”. Men det møder kritik hos de Konservatives retsordfører, Tom Behnke.

Af Jiyan.dks nyhedsdesk

– Det problematisk at SF og Enhedslisten giver en pris til en tv-station, som anklagemyndigheden er i gang med at undersøge for anklager om terrorstøtte og dermed blander jura og politik sammen, mener Tom Behnke.

I begrundelsen for tildelingen af prisen til Roj-TV, beskylder venstrefløjen terrorsagen mod den kurdiske tv-station for at være politisk.

– På trods af fremskridt i Tyrkiet, er det stadig forbudt at modtage undervisning på kurdisk. I Tyrkiet bliver kurdere stadig forhindret i at udtrykke sig selv på deres modersmål. Derfor oprettede kurderne deres egen tv-station. Der er ytringsfrihed i Danmark, men stærke kræfter fra USA og Tyrkiet ønsker at Danmark skal lukke Roj-TV, hedder det i erklæringen fra arrangørerne af prisen.

Men Tom Behnke afviser, at sagen er rejst af politiske årsager.

– Sagen om Roj-TV er en ren juridisk sag, som domstolene afgør, siger han.

Kritikere har fra starten ment, at sagen var politisk og følt sig bestyrket, da lækkede dokumenter fra Wikileaks i januar viste, at USA angiveligt lagde pres på Danmark for at rejse tiltale mod den kurdiske tv-station Roj-TV.

Den danske justitsminister rejste senere tiltale mod Roj-TV for at støtte den kurdiske organisation PKK, der står på EU’s terrorliste.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer