I Storbritannien kører en retssag mod to kurdere, mistænkt for forbindelser til Islamisk Stat (IS). De er desuden anklaget for at planlægge og ville udføre terrorangreb i britiske byer.

I alt fire personer er anklaget for at planlægge og ville udføre bombeangreb i britiske byer; blandt dem er to kurdere fra Iraks Kurdistan-region. De er 27 og 38 år.

Den 26. august, anholdt britiske antiterrorenheder i Birmingham og Stoke fem personer, som politiet hævder, planlagde at udføre angreb i britiske byer.

Da politiet ransagede deres huse, fandt ordensmagten dokumenter, der menes at være sendt af IS til de anklagede. Det er dokumenter, der diskuterer planer for udførelse af bombninger.

Ifølge Mariwan Naqshbandi fra det irakisk-kurdiske selvstyres Ministerium for Religiøse Affærer, tilsluttede 500 kurdiske unge mellem 13 og 25 år fra Irak sig IS imellem 2013 og 2014. 600 er kurdere Iran og 800 kurdere fra Tyrkiet.

En af de kendte kurdere i IS, var Abu Khattab al-Kurdi, der var en af IS’ topkommandanter under slaget om den syrisk-kurdiske by Kobanê i efteråret 2014.

Derudover er der cirka 20 dansk-kurdere, der har tilsluttet sig IS. RT, der normalt boede på Nørrebro, men den 7. december 2015 blev dræbt i et amerikansk droneangreb mod IS-højborgen byen Raqqa, var kurder fra Irak. HC, der ved retten i Glostrup den 25. juni 2016 blev idømt syv års fængsel for at lade sig hverve af IS, og VS, der ved en aktion i april 2016 blev anholdt, er begge kurdere fra Tyrkiet.

Rudaw

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer