Fehmi Demir’s partikammerater fortsætter kampen.

Fehmi Demir, formand for Partiet for Rettigheder og Frihed (HAK-PAR) døde i går i en bilulykke. Det har chokeret partifæller og sympatisører i Tyrkiet og Europa.

“Det er ikke noget, jeg kunne forestille mig,” siger Memet Demirtas fra den kurdiske forening, Komkar i København til Rudaw. “Han var så ung og aktiv, vi havde store forventninger til ham som formand for HAK-PAR.”

Alle i Komkar i København sagde, at de kendte Demir. Den afdøde 61-årig mand har besøgt Danmark flere gange. Han døde i trafikulykke, mens han udførte valgarbejde, før søndagens nyvalg i Tyrkiet, hvor også HAK-PAR deltager.

Indenfor for nogle dage vil Komkar i Danmark arrangere en mindehøjtidelighed for Demir.

Sukri Demir, et tidligere medlem af byrådet i den svenske by Solna, og tilhænger af HAK-PAR, sagde det var et stort tab, at en leder af et parti dør, men han håber samtidig, at “støtten til en Kurdistani parti som HAK-PAR vil fortsætte. ”

Demirs død vil ikke stoppe kampen, understreger han.

“Vi vil fortsætte kampen, for dette vil ikke ende med en person,” siger Sukri Demir. “Kampen om Kurdistan vil måske endda blive forstærket til ære for Fehmi Demir,” tilføjer han.

Han bliver bakket op af Ramazan Moray, der er HAK-PARs kandidat til valget på søndag.

“Vi vil fortsætte kampen til ære for Demir. Andre kurdere vil tage hans flag videre for en ny fremtid, hvor vi håber at bidrage til en løsning af det kurdiske spørgsmål i Tyrkiet,” siger Moray.

Tidligere er tre andre vigtige profiler fra HAK-PAR, Yavuz Kocoglu, Nurettin Basut, Bozan Erdem, blevet dræbt i bilulykker.

Det er temmelig suspekt, ifølge Moray og Demirtas. Moray sagde:

“Vi har ingen beviser for, at nogen står bag, men det er mistænkeligt, at det kurdiske folks ærefulde sønner dør på den måde.”

Demir blev født i Konya-provinsen i det centrale Anatolien. Han gik ind i politik i en tidlig alder. Han har arbejdet for forskellige kurdiske partier i Tyrkiet og var en af ​​grundlæggerne af den første kurdiske parti, Folkets Arbejderparti (HEP) i 1990.

Demir blev valgt til præsident af HAK-PAR. Partiet blev grundlagt i 2002 af en række kurdiske politikere og præsenterer sig selv som “et parti med det formål at løse det kurdiske problem i Tyrkiet baseret på ligestilling.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer