I dag har TAK (Teyrênbazên Azadiya Kurdistanê, Kurdistans Friheds Falke) taget ansvaret for selvmordsbomben i Istanbul, der sårede 32 mennesker.

Blandt de sårede er 15 politibetjente og 17 civile. Ingen af de sårede er i livsfare, men bombemanden er død.

Længe mente de tyrkiske medier, at bombemanden, 24-årige Vedat Acar, var medlem af KCK, Kurdistan Associations Union, der anses for at være en terrororganisation af tyrkiske myndigheder. KCK anklages for at være en underorganisation af det også forbudte PKK, Kurdistans Arbejderparti.

Men nu har TAK (Teyrênbazên Azadiya Kurdistanê, Kurdistans Friheds Falke) altså påtaget sig ansvaret for selvmordsbomben.

TAK’s bånd til PKK er usikre. Ifølge visse analytikere er TAK udbrudt af PKK, som den ikke længere er en del af, mens andre mener, at TAK og PKK er forbundet med hinanden.

TAK er tidligere blevet sat i forbindelse med kidnapningen af tre tyske bjergbestigere i juli 2008 i Agirî-provinsen på grænsen til Armenien og bombeangreb på turistfaciliteter i Istanbul og Antalya i august 2006, som TAK tog ansvaret for.

Kurdisk fordømmelse
Lederen af det største legale kurdiske parti BDP (Freds- og Demokratipartiet), Selahattin Demirtaş tager afstand fra bombeangrebet.

“Jeg fordømmer begivenheden i Istanbul. Ligeledes årsagen bør vold ikke bruges som middel. Selvom der er et demokratisk underskud, kan det ikke retfærdiggøre voldelige aktioner.”

Det kurdiske selvstyre i Irak har ligeledes fordømt bomben i Istanbul.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer