Et samarbejde mellem Roskilde Universitet, Københavns VUC  og Københavns Kommune har resulteret i en ny uddannelse for unge, der aldrig er kommet videre i uddannelsessystemet.

Alene i Københavns Kommune er der cirka 11000 ‘ufaglærte’ studenter under 30 år, som ikke er kommet videre efter en ungdomsuddanelse. Disse unge er enten i arbejde eller modtager sociale ydelser.

Målet med den nye uddannelsesform er at motivere de unge til at tage en uddannelse ved at lave en studieplan, der i udgangspunktet tager hensyn til den enkelte studerendes faglige og sociale baggrund. På den måde forsøger man at mindske gabet mellem gymnasial og videregående uddannelse.

Helt konkret får den studerende mulighed for at genopfriske sine studiekompetencer for at blive kvalificeret til en videregående uddannelse. Deltagerne skal gennemføre undervisning og projektarbejde på RUC, som svarer til 1. semester  på en af RUC’s uddannelser.

Når de så er færdige med Nørrebro uni, kan de få lov til at gå over på 2. semester på RUC. Dette kan de gøre helt uden at skulle søge om optagelse.

Det første hold af studerende på Nørrebro Uni bliver skudt i gang i januar 2014.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer