Amerikanske embedsmænd skal mødes i Washington i denne uge med de syriske kurdiske ledere i et forsøg på at få skabe en “mere sammenhængende opposition” til præsident Bashar al-Assad.

Robert Ford, der forlod sin post som ambassadør i Damaskus, Syrien af ​​sikkerhedsmæssige årsager og den særlige koordinator Fred Hof mødes med delegerede fra den syriske Kurdisk Nationalråd (KNC).

“Det er en del af vores løbende bestræbelser, diskussioner … at hjælpe den syriske opposition til at få opbygget en mere sammenhængende modstand mod Assad,” siger Mark Toner.

“Syriens kurdiske befolkning såvel som alle de andre etniske minoriteter i Syrien har været og vil altid være en vigtig del af landets forskellige sociale struktur,” siger Toner.

Radwan Ziadeh,  medlem af Syrisk National Råd (SNC), en eksil-opposition paraplyorganisation, mener at Washington forsøger at bygge bro mellem KNC og SNC.

SNC’s holdning er, at det er “for tidligt” at love selvstyre til kurderne, da spørgsmålet bør behandles ved forhandlingerne efter Assads fald, siger Ziadeh.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer