Vestkurdernes repræsentanter fra Folkeforsamlingen for Vestkurdistan og det kurdiske Nationale Råd i Storbritannien har skrevet et brev til Storbritanniens udenrigsminister William Hague.

Brevet omhandler konflikten i Serêkaniyê.

Læs hele brevet her:

Kære Herre William Hague

Vi ønsker som repræsentanter for Folkeforsamlingen for Vestkurdistan og det kurdiske Nationale Råd i Storbritannien at henlede Deres opmærksomhed på det nylige angreb på civile i Serêkaniye (Ras Al-ain).

Bevæbnede salafist-grupper er gået ind i regionen fra Tyrkiet og støttes og fremmes af de tyrkiske militære og regionale styrker med henblik på at destabilisere den relativt fredelige region og trække det ind i en voldelig sekterisk krig.

Da det andet angreb begyndte den 16. januar 2013, brugte bevæbnede lejesoldater tunge våben til at angribe byen og dræbe civile i flæng, hvorefter mange civile kurdere blev taget som gidsler og deres huse og ejendomme blev ødelagt eller plyndret. Tusindvis af udsatte kvinder og børn er blevet fordrevet ved flugt fra den rædsel.

Siden juli 2012 har syriske kurdere administreret dem selv og deres region demokratisk og fredeligt. De bidrager aktivt i opbygningen af et demokratisk, pluralistisk og forenet Syrien, hvor alle syrere kan leve sammen og frit og dermed bidrager de til regional stabilitet, demokrati og fredelig sameksistens.

Vi opfordrer indtrængende den britiske regering og Udenrigsministeriet til at lægge pres på den NATO-allierede tyrkiske regering for at indstille den udenlandske intervention ved at støtte disse terroristgrupper-tilknyttede grupper, der destabiliserer den syriske kurdiske region.

Vi beder også den britiske udenrigsminister overtale den syriske opposition om at afslutte støtten til de væbnede grupper og kræve deres tilbagetrækning fra den fredelige kurdiske region og respektere de legitime kurdiske nationale rettigheder.

Tak for Deres venlige opmærksomhed, og vi ser frem til Deres svar

Med venlig hilsen,

Repræsentanter for:

Folkeforsamlingen for Vestkurdistan og det kurdiske Nationale Råd i Storbritannien

Kommentér via Facebook

kommentarer