SDF: “For at undgå og konfrontere denne aggression er der indgået en aftale med den syriske regering (…) så den syriske hær kan indsættes langs med den syrisk-tyrkiske grænse for at hjælpe SDF.”

Af Deniz Serinci

De kurdiskledede Syriens Demokratiske Styrker (SDF) meddeler, at de har indgået en aftale med det syriske regime om at indtage syrisk Kurdistan, hvor den tyrkiske hær har indledt en offensiv.

Dermed håber kurderne, at den syriske hær kan komme dem til undsætning mod den tyrkiske hær.

På Facebook skriver SDF:

“For at undgå og konfrontere denne aggression er der indgået en aftale med den syriske regering (…) så den syriske hær kan indsættes langs med den syrisk-tyrkiske grænse for at hjælpe SDF.”

Den amerikanske præsident Donald Trump meldte i sidste uge ud, at Islamisk Stat (IS) var nedkæmpet og at supermagten vil trække sig ud af Syrien. Det skabte bekymring hos kurderne i Folkets Forsvarsstyrker (YPG) – og paraplyorganisationen SDF, hvor YPG udgør 80% – der med amerikansk luftstøtte har været den mest effektive anti-IS landstyrke i Syrien.

I onsdag begyndte den tyrkiske hær så at bombe YPG og SDF i syrisk Kurdistan. En krig, der har fordrevet over 100.000 mennesker.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer