Sverige vil deportere kurdere til Iran, hvor de frygter at blive forfulgt af præstestyret. 20 kurdere, heriblandt kvinder og børn, sultestrejker nu i Stockholm i protest.

20 kurdiske aktivister har i over en uge sultestrejket i Stockholm i protest mod Udlændingeservices (”Migrationsverket” i Sverige) afslag på deres opholdstilladelse, hvorefter de risikerer at blive deporteret tilbage til Iran.

De sultestrejkende, der tæller kvinder og børn, tilhører forskellige kurdiske partier og har alle fået afslag på deres ansøgninger til ophold i Sverige på trods af deres 1-8 år i landet. Det skriver Beyan.net

Flere af dem er politiske aktive for kurdernes rettigheder i det østlige Kurdistan/Iran, hvorfor de frygter for deres sikkerhed, hvis de bliver sendt tilbage til Iran.

– Vi har brug for folkets støtte, det er koldt om dagen og natten og vores fysiske og mentale sundhed er meget dårlig. Vi har brug for hjælp til at påvirke Migrationsverket, siger Rêbiwar Ibrahîmzadîan til Beyan.net

To af de sultestrejkende blev syge og havde brug for pleje, hvorefter en ambulance blev tilkaldt. Men ifølge Beyan.net kunne ambulancen ikke hjælpe de syge, da de ikke har svensk cpr-nummer.

Danmark havde en lignende sag sidste år, hvor syrisk-kurdere sultestrejkede mod udvisning foran Christianborg i cirka en måned, klik her.

De sultestrejkende kurdere

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer