“Asylansøgere bliver belastede af lang ventetid og uvished om fremtid,” mener en kurdisk sammenslutning.

SKFD (Sammenslutning af de kurdiske foreninger i Danmark) kritiserer i en pressemeddelelse de danske myndigheders behandling af de sultestrejkende kurderes asylsager.

”Mange af dem har boet på asylcenter i 2-3 år. Uvisheden om deres fremtid gør det ikke nemt for dem at have en sammenhængende hverdag. Manglende kontakt mellem de unge mennesker og deres familier gør livet endnu vanskeligere for dem. I asylcenteret er der ikke ret meget at foretage sig. Der er masser af tid til at sidde og blive mere og mere bekymrede for deres fremtid og de efterladtes situation i Syrien.”

Ifølge SKFD har sultestrejken til formål at få hurtige afgørelser på om de opnår asyl i Danmark eller ej.

”Dette drastiske middel viser med al ønskelig tydelighed desperationen i deres situation. Men det er også næsten den eneste rettighed de som asylansøgere har tilbage, altså rettigheden til at bestemme over deres egen krop,” skriver SKFD, der derfor håber, at myndighederne vil tage kurdernes sager op igen.

”Lange ophold på asylcentre er belastende for såvel asylansøgerne som det danske samfund. ”

I to uger har op til 45 kurdiske mænd og kvinder fra Syrien sultestrejket i Jelling, Midtjylland, Brovst, Nordjylland og Sigerslev, Sydsjælland.

Der er to forbund/sammenslutninger af kurdiske foreninger i Danmark; den ene er Fey-Kurd og den anden er SKFD.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer