Næsten 30 syriske kurdere har afsluttet deres sultestrejke foran Christiansborg på grund af manglende gennemslagskraft.

Af Deniz Berxwedan Serinci
Foto: Akar Pirmeh

17 dage i et stort opslået telt uden indtagelse af mad er ovre for godt 30 syrisk-kurdiske asylansøgere, der med sultestrejke ville gøre de danske myndigheder opmærksomme på deres sag.

I dag besluttede de sultestrejkende at stoppe deres protest foran Christiansborg på grund af manglende opmærksomhed og gennemslagskraft hos de danske medier og politikere. Det skriver netportalen Modkraft.dk.

»Da det ikke har fået hverken Integrationsministeren eller Flygtningenævnets opmærksomhed, og dermed har ringe chancer for en behandling af sagerne, er sultestrejken stoppet,« skriver »Støttegruppen for de afviste syrisk/kurdiske asylansøgere« i en pressemeddelelse.

Ifølge de sultestrejkende kurdere har et indslag om deres aktion på den kurdiske tv-station Roj-TV ført til, at Syrien er blevet opmærksom på dem. Derefter skal det syriske styre ifølge kurdiske kilder have lagt pres på de sultestrejkendes familier i Syrien og det er en medvirkende årsag til at stoppe aktionen.

De sultestrejkende har i deres telt fået besøg af kurdiske foreninger, partier og personer. For nogle dage siden besøgte også det kurdiske Folketingsmedlem Özlem Cekic fra Socialistisk Folkeparti kurderne.

De landsdækkende medier har kort nævnt de sultestrejkende i forbindelse med, at flere af dem måtte indlægges.

Men derudover er det kommunistiske dagblad Arbejderen, netportal Modkraft.dk samt Jiyan.dk blandt de eneste medier, der har fulgt de sultestrejkendes situation gennem flere artikler.

Klik her og se indslag fra TV2 Lorry

Kommentér via Facebook

kommentarer