Kurdiske Studerendes Organisation (KSO) har startet en kampagne for at indsamle penge til familierne til Peshmerga’er, der er dræbt under sammenstød med ISIS.

Af Deniz B. Serinci
Foto: KSO

De norske kurdere er aktive i disse dage, efter at den ekstreme Islamiske Stat i Irak og Syrien (ISIS) i sidste måned rykkede ind i Irak, samtidig med at KRG (Kurdistan Regional Government) flyttede dets Peshmerga-styrker ind i de kurdisk befolkede områder, der var blevet forladt af militæret, herunder den centrale olieby Kirkuk.

I sidste uge var der en stor demonstration i Oslo og i denne uge er der taget initiativ til en indsamling til familier til dræbte Peshmerga.

Kurdiske Studerendes Organisation (KSO) har startet en kampagne for at indsamle penge til “hver familie, der har mistet et familiemedlem” under sammenstødene med militante fra ISIS.

“Mange familier i Kurdistan er økonomisk afhængige af deres mænd. Når manden dør, mister familiens dens forsørger. Derfor skal vi hjælpe dem,” siger Shara Ali, projektleder, KSO til Jiyan.dk

”Selvom vi bor i Norge og dermed tusinder af kilometer borte fra Kurdistan, så bliver vi stadig påvirket af, hvad der sker dernede, fordi vi har vores rødder derfra,” tilføjer hun.

KSO har tidligere formået at indsamle og sende 350 kg tøj til de titusinder af syrisk-kurdiske flygtninge i KRG. KSO er en organisation af studerende på Universitetet i Stavanger, Norge og har yderligere et projekt undervejs.

De vil Indsamle penge til at købe levende haner og høns til 1.000 familier i landsbyen Badawa uden Hewlêr, hovedstaden i KRG.

KSO har beregnet, at en hane/høne koster omkring 10 dollars (54 kr.) og har indtil videre indsamlet 80 dollars (438 kr.), hvilket betyder, at de kan levere en hane og en høne til 4 familier. Målet er 1000 familier.

”Der er en masse familier, der ikke har noget. Vi vil give familierne mulighed for enten at spise kød, få friske æg hver dag eller få en lille hønsegård,” siger Shara.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer