Ifølge en rapport fra Direktoratet for undersøgelser af vold mod kvinder i Sulaimani, er der indenfor 3 år anholdt 1409 mænd i forbindelse med vold mod kvinder. Foruden de 1409 anholdte mænd er der stadig over 1000 mænd som er eftersøgt for overfald og vold mod kvinder.

Sarkawt Omer, leder af Direktoratet for undersøgelsen fortæller avisen Rudaw, at han og hans folk samarbejder med sikkerhedsstyrkerne i tilfangetagelsen af disse mænd. Men ikke alle anklagede bliver pågrebet, da ikke alle sager fører til anholdelse og mange løslades efter afhøring.

Rapporten viser at forbrydelser mod kvinder varierer, 20 kvinder har været udsat for kidnapning samtidig er 20 mordsager registreret i de 3 år.

Alene i 2008 blev 5 kvinder myrdet, hvoraf kun én morder blev anholdt, i 2009 var fem mordsager hvoraf fire af gerningsmændene blev anholdt mens der i 2010 har været 10 drab hvoraf kun 3 mandlige gerningsmænd er pågrebet indtil videre. Den samme rapport påpeger at der i de 3 år har været 17 tilfælde af mislykkede mordforsøg på kvinder.

Abdulkhaliq Talaat, politichef i Erbil fortæller at 95 % af mordsager bliver løst og morderen fængslet. De resterende 5 % er enten flygtet ud af Irakisk Kurdistan eller gået under jorden. ”..Men de der stadig befinder sig i denne del af Kurdistan bliver pågrebet før eller siden.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer